Busker Header

Let’s be Gypsies

In de geest van hun grote voorbeeld Django Reinhardt nemen de mannen van Let’s be Gypsies je mee op tijdreis naar de jaren 30 van de 20ste eeuw.

Ba Rachid

Ba Rachid (Noord Marokko/Venlo) is een grote bekende onder de Imazighen (Berbers) wereldwijd.

NAFT

NAFT blaft en likt aanstekelijk in je oorschelp met een eigenzinnige brassmix van house, techno en de betere beats.

Pete The Temp

Deze Britse mobiele human beatbox, loop station muzikant en spoken word poet was de absolute hit van WPBF 2017 met zijn energieke en vaak hilarische optredens.

Pete the Temp

Mima’s Chio Manush Orkestra

Dit gezelschap neemt je mee naar Midden-Europa, met een gepassioneerde en soms wenende mix van roma-, balkan- en sevdah-liederen.

Streetbeat Empire

Jazeker, dit gezelschap is van de straat! Met een bijna duivelse mix van 30’s swing, hot jazz, reggae, hiphop en nog veel meer, weten zij daar steevast passanten van hun dansfobieën te genezen.

Aymar Torres

Deze Arubaans-Columbiaanse zanger gitarist vertolkt op smaakvolle en warmbloedige wijze legendarische Braziliaanse bossanova- en latinhits uit de jaren ’30.

Du Crook

Dit bijzondere trio uit Haarlem speelt een bijna onwaarschijnlijke maar o zo exotische mix van straatfähige flamenco, folk en psychedelische rock.

Catherine Mooreland

De Haagse busker laat iedereen smelten met haar lyrische harpnoten, eigen liedjes en romantische interpretaties van popklassiekers.

Vicente José Santiago & Luna Zegers

Vicente José Santiago brengt samen met Luna Zeger een stevige portie duende. Samen met de getalenteerde zangeres is hij bekend van onder andere een optreden tijdens Top 2000 A Gogo.

Mourning Glories

Dit trio met roots in Frankrijk, Canada en Mississippi mengt jodelen met murder ballads, ukulele met slechte whisky en meerstemmige zang met diepe droefenis.

Mourning Glories

Kiloknallers

De Kiloknallers zetten de boel op zijn kop met hun aanstekelijke ska en rocksteady.

HerbieBlues

HerbieBlues heeft al 25 jaar de blues die hij zingt en speelt op zijn mondharmonica. Dat schuurt, stampt, swingt en klaagt.

Het Kurkervrouwenkoor

De Kurkervrouwen vinden troost in tranentrekkers. De stemmen gesmeerd, galmen ze het levensleed weg met het levenslied, want als je zelf de slingers ophangt wordt het leven toch nog een feest.

The Bee in the Box

Ze beheersen de gitaar en de accordeon naast een trits traditionele Schotse en Ierse instrumenten als de Ierse dwarsfluit, de bodhrán en de whistle, en zingen daarbij hardverwarmende folkliederen.

Skapiche

Een energieke uptempo party ska band die van ieder optreden een wervelende show weet te maken. Dit doen zij met hun eigen versie van SKA!

Chami’s Amigos

Fijnbesnaarde Catalaanse hartendieven met een weldadig ritmegevoel. Troubadours pur sang en bijzonder leuke gasten!

Balcony Players

Tijdens het World Port Busker Festival komt dit kleurrijke gezelschap terug naar de Maasstad voor een nieuwe ronde dans- en feestplezier. Een absolute aanrader want Gypsy + Klezmer + Folk = Feest!

Itchy Fingers

Schotser, dan Schots, maar toch uit Nederland. Oftewel, Itchy Fingers brengt the Highlands naar the Netherlands.

Ragmob

Ragmob neemt je mee op tijdreis door het Amerika van de jaren ’30 en ’40. Honky Tonk, Hillbilly en Western Swing in de straten van Rotterdam.

Tess et Les Moutons

Chansons, chansons et chansons. Oftewel, een ensemble met een hoog ooh-la-la-gehalte. Monmartre sur la Meuse is aanstaande…

Chami Cool & El Bernardo and friends

Meertalige muziekvirtuoos die met Spaanse, Franse én Engelse nummers de zon spontaan laat schijnen.

Chami Cool

Op vrijdag 6 september strijken de buskers neer in en rond diverse Rotterdamse cafés en andere horeca-gelegenheden. Geniet onder het genot van een wijntje, fris of koud glas bier van de oorstrelende capriolen van de beste buskers van het universum en daarbuiten. 

Vrijdagavond

Zaterdagavond 7 september begeven de buskers zich in hun natuurlijke habitat, oftewel op straat. Op bekende Rotterdamse pleinen en winkelstraten toveren zij de binnenstad eigenhandig om in een worldvision songfestival dat zijn weerga niet kent.

Zaterdagmiddag

Voor de beste en origineelste straatartiesten uit binnen- en buitenland ga je op zaterdagavond 7 september naar de Buskerstage op het gezelligste festival dat Rotterdam rijk is: De Nacht van de Kaap! Franse violen, Britse trommels, Spaanse snaren en stembanden die de stoerste zeebonk in vervoering brengen.

Zaterdagavond