Chami Cool & El Bernardo and friends

Meertalige muziekvirtuoos die met Spaanse, Franse én Engelse nummers de zon spontaan laat schijnen.


Chami Cool

De warmbloedige Barcelonese straatzanger Chami Cool ontbrak nog nimmer op WPBF en kan zich daarmee bijna de mascotte noemen van het festival. Met El Bernardo en zijn friends (waaronder de trouwe Bernat Rumba) vormt Chami een groep fijnbesnaarde Catalaanse troubadours en hartendieven met een weldadig ritmegevoel. Chami’s wieg stond in Frankrijk, maar hij maakt furore op de straten van Barcelona. Hij deelde ooit een podium met Manu Chao en scoorde een instant Dumpert hit met een ode aan Max Verstappen.

Op vrijdag 6 september strijken de buskers neer in en rond diverse Rotterdamse cafés en andere horeca-gelegenheden. Geniet onder het genot van een wijntje, fris of koud glas bier van de oorstrelende capriolen van de beste buskers van het universum en daarbuiten. 

Vrijdagavond

Zaterdagavond 7 september begeven de buskers zich in hun natuurlijke habitat, oftewel op straat. Op bekende Rotterdamse pleinen en winkelstraten toveren zij de binnenstad eigenhandig om in een worldvision songfestival dat zijn weerga niet kent.

Zaterdagmiddag

Voor de beste en origineelste straatartiesten uit binnen- en buitenland ga je op zaterdagavond 7 september naar de Buskerstage op het gezelligste festival dat Rotterdam rijk is: De Nacht van de Kaap! Franse violen, Britse trommels, Spaanse snaren en stembanden die de stoerste zeebonk in vervoering brengen.

Zaterdagavond