Ba Rachid

Ba Rachid (Noord Marokko/Venlo) is een grote bekende onder de Imazighen (Berbers) wereldwijd.


Ba Rachid (Noord-Marokko/Venlo) is een grote bekende onder de Imazighen (Berbers) wereldwijd. Sinds hij in 2014 samen met zijn dochter Numidia voor prinses Beatrix zong, tijdens haar afscheidsfeest in Ahoy, kent de rest van Nederland hem inmiddels ook. Zo divers als Ba Rachid is, is ook zijn muziek. Van ingetogen singer/songwriter, via Latin invloeden tot Afrikaans, pop, funk, rumba, soul en jazz.

Op vrijdag 6 september strijken de buskers neer in en rond diverse Rotterdamse cafés en andere horeca-gelegenheden. Geniet onder het genot van een wijntje, fris of koud glas bier van de oorstrelende capriolen van de beste buskers van het universum en daarbuiten. 

Vrijdagavond

Zaterdag 7 september begeven de buskers zich in hun natuurlijke habitat, oftewel op straat. Op bekende Rotterdamse pleinen en winkelstraten toveren zij de binnenstad eigenhandig om in een worldvision songfestival dat zijn weerga niet kent.

Zaterdagmiddag

Het Deliplein op Katendrecht staat op zondagmiddag 8 september in het teken van de apotheose van het World Port Busker Festival: The Battle of the Buskers. Tientallen Buskers komen naar Katendrecht voor een middagvullend programma vol muzikaal spektakel en vertier.

Zaterdagavond