Joost Wander

Opkomend Nederlandstalige singer-songwriter, multi-instrumentalist en reggae-artiest.


Busker Joost Wander (Joost Mol, 1994) is een opkomend Nederlandstalige singer-songwriter, multi-instrumentalist en reggae-artiest. Wat hij doet? ”Funky Nederlandstalige pop van deze tijd mengen met reggae invloeden en een grote dosis humor”, aldus Joost zelf. Zijn muziek klinkt als een mix van Alain Clark, Doe Maar en Nielson. Tijdens het World Port Busker Festival speelt Joost een thuiswedstrijd, want zijn wieg stond in de grootste havenstad van Europa. En dat is Rotterdam.

Op vrijdag 6 september strijken de buskers neer in en rond diverse Rotterdamse cafés en andere horeca-gelegenheden. Geniet onder het genot van een wijntje, fris of koud glas bier van de oorstrelende capriolen van de beste buskers van het universum en daarbuiten. 

Vrijdag 6 september

Zaterdag 7 september begeven de buskers zich in hun natuurlijke habitat, oftewel op straat. Op bekende Rotterdamse pleinen en winkelstraten toveren zij de binnenstad eigenhandig om in een worldvision songfestival dat zijn weerga niet kent.

Zaterdag 7 september

Het Deliplein op Katendrecht staat op zondagmiddag 8 september in het teken van de apotheose van het World Port Busker Festival: The Battle of the Buskers. Tientallen Buskers komen naar Katendrecht voor een middagvullend programma vol muzikaal spektakel en vertier.

Zondag 8 september